Taidekilpailu – Joensuun Elli

Joensuun opiskelija-asunnot Joensuun Elli ja Upeart etsivät portfolion ja sanallisen teosidean yhdistelmähaulla taiteilijaa tai taiteilijaryhmää toteuttamaan uniikkia seinämaalausta Joensuun Länsikadulle. Yhdistelmähaku järjestetään 20. huhtikuuta–9. toukokuuta 2021 ja se on tarkoitettu kaikille Suomessa asuville ja työskenteleville taiteilijoille. Toteuttajaksi valittu taiteilija tai taiteilijaryhmä toteuttaa teoksen Länsikatu 18:ssa sijaitsevan kiinteistön julkisivuun tulevan kesän aikana.

 

Seinämaalauskilpailulla haetaan uniikkia seinämaalausta Joensuun Ellin yhteisöllisen opiskelija-asuinrakennuksen julkisivuun. Ehdotuksia arvioidessa huomioidaan teoksen sijoituspaikan luonne. Kilpailuun osallistuva taiteilija tai taiteilijaryhmä suunnittelee teoksen ja vastaa sen toteuttamisesta.

 

Upeart ja Joensuun Elli toivottaa tervetulleeksi taiteilijat, taiteilijaparit ja -ryhmät. Kilpailuun voi osallistua määräaikaan mennessä lähettämällä hakemuksen, johon liitetään portfolio ja muutaman lauseen tai yhden kappaleen pituinen tekstikuvaus teosideasta.

 

Kilpailun järjestäjät tilaavat vähintään yhdeltä tai korkeintaan kolmelta osallistujalta luonnoksen, joista maksetaan 1000 euron luonnospalkkio. Kilpailun järjestäjät kustantavat luonnostilausten yhteydessä myös tutustumiskäynnin kohteeseen. Toteutettavaksi valitun voittajaluonnoksen toteuttamisesta maksetaan 6000 euron suuruinen taiteilijapalkkio. Toteutuksen käytännönjärjestelyistä, kuten tarvittavien välineiden hankinnasta, vastaa Upeart.

Lisätietoja:

Kysymyksiä voi esittää sähköpostitse osoitteeseen taidekilpailu@upeart.com tai soittamalla 040 702 3546 tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 välisenä aikana 6.5.2021 asti.