Harkitsetko taidehankintaa?

Kanssamme suunnittelet sekä toteutat toimivan taidekokonaisuuden vaivattomasti kohteeseen kuin kohteeseen. Tarjoamme kaikki taidekonsultoinnin, teostoteutusten ja hankeviestinnän sekä ylläpidon palvelut. Osaamisemme takaa sinulle vaivattoman taidehankinnan ja saat kaiken tarvitsemasi samassa yksinkertaisessa paketissa koko taidehankinnan alusta loppuun.

 

Laajoista verkostoistamme löydämme hankkeeseen sopivimmat taiteilijat ja muotoilijat, samalla kun olemme taidehankinnan sujuvuuden takeena sen koko elinkaaren ajan. Olemme käytettävissä, erilaisten rakennusten tai laajempien rakennuskokonaisuuksien taidekoordinaatioissa ja toteutuksissa, oli kyseessä uudisrakennukset tai vanhemman rakennuskannan kohteet sekä yksittäisissä tilaustöissä.

Esimerkkejä toteutuksistamme

Merkitystä taiteella

Julkisella taiteella teet aitoa ja merkityksellistä vaikuttamista, sillä valtaosa suomalaisista haluaa nähdä taideteoksia elinympäristössään, sillä rakennetun ympäristön taidehankinnat parantavat ympäristön viihtyisyyttä, elinvoimaisuutta ja turvallisuutta. Taide nostaa ihmisten kokemaa ylpeyttä omaan elinympäristöön vahvistamalla alueidentiteettiä ja lisäämällä psykologista omistajuuden tunnetta siihen.

 

Vuonna 2016 TNS Gallup Oy:n Suomen Taiteilijaseuralle tekemän tutkimuksen mukaan 75 % suomalaisista haluaa taidetta arkiympäristöönsä. Tutkimukseen vastanneista 79 % uskoo, että taide parantaa ympäristön viihtyisyyttä ja turvallisuutta. Vuosina 2014–2015 toteutettu Suomen opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Prosentti taiteelle -hanke osoittaa, että 44 prosenttia suomalaisista on myös valmis maksamaan enemmän prosenttiperiaatteen mukaisesta omistusasunnosta.