Korkealaatuista julkista taidetta

Olemme tuottaneet korkealaatuista ja monimuotoista julkista taidetta erilaisissa ympäristöissä laajalle asiakaskunnalle niin yksityiseltä, kunta- ja valtiosektoriltakin. Paitsi taidekoordinointia, suunnittelemme taideohjelmia, teemme yksittäisiä taidetoteutuksia ja tilaustöitä, toteutamme taidetapahtumia ja koordinoimme kahta laajempaa monivuotista taidehanketta.

Ajankohtaiset hankkeet

Vähittäiskaupan siirtyminen verkkoon ja keinotekoisiin ostokeskittymiin kaupunkien ulkolaidoille aiheuttaa merkittäviä muutoksia perinteiseen kaupunki- ja keskustarakenteeseen. Kaupunkikeskustojen autioituminen onkin todellinen valtakunnallinen haaste Suomessa.

 

Muutos.art on Upeartin kehittämä kumppanuuskonsepti, joka etsii ratkaisuja keskustojen epävarmalta näyttävään tulevaisuuteen placemakingin, taiteen ja tapahtumien keinoin. Muutos.art elävöittää tyhjiä – kuolleeksikin jo koettuja – kaupunkitiloja uuteen kukoistukseen ihmisten kiinnostuksen kohteiksi.

Espoon luonnonkauniiseen Karakallioon keskittyvä taidealuehanke Karakallio Creative. Upeartin sekä Espoon tapahtuma- ja kulttuuripalveluiden yhteistyössä koordinoiman taidehankkeen tavoitteena on kehittää Espoon Karakalliosta monimuotoinen taidealue.

 

Vuonna 2018 käynnistynyt hanke on kasvanut ja muuttunut vuosien varrella. Vuonna 2020 Karakallio Creative on ottanut selkeästi kokeellisemman taiteellisen suunnan. Karakalliota voidaankin ajatella tulevaisuuden kaupunkitaiteen laboratoriona ja kokeilevana alustana erilaisille taiteellisille ajatuksille.

The Creative Team

Uudistamme julkisen taiteen toimintamalleja rohkealla ajattelullamme ja suoraviivaisella tekemisellämme. Tarjoamme asiakkaillemme uusia toimintamalleja taidehankinnan prosesseihin ja ainulaatuisia sisältöjä toteutuksiin. Tulevaisuuteen katsova asenteemme yhdistettynä haluumme luoda uutta, pitää meidät liikkeessä ja erottaa meidät eduksemme Suomen julkisen taiteen kentällä, nyt ja tulevaisuudessa.