Lahti
ARTISTI

Tatu Tuominen

SIJAINTI

Jaksonkatu, Lahti

ARVIOITU VALMISTUMISAJANKOHTA

2023

INFO

Lahden Matkakeskuksen viereen Jaksonkadulle nousee Lahden Asunnot Oy:n ja TA-Asumisoikeus Oy:n rakentamat neljä kuusikerroksista kerrostaloa, joiden julkisivuihin syntyy Tatu Tuomisen ympäristötaidetta.

 

Teos “Ratavarren Aarre” levittäytyy ympäri korttelia ja on kunnianosoitus radanvarren pitkälle historialle. Tulevan uudiskohteen seinissä vanha puinen Lahden rautatieasema piirtyy graafisina kuvioina luonnollisessa koossaan osaksi urbaanin Matkakeskuksen kaupunkikuvaa. Julkisivuissa käytetään sekä tiilipintaa että graafista betonia.

 

Valmistuvan korttelin nimeksi valittiin ”Ratavarren Tarina” ja sen nimeämisen lähtökohdaksi otettiin kolme tärkeää asiaa: jatkuvuus, korttelin asukkaat ja ihmiset sekä kortteliin levittäytyvä julkinen taide. Valmistuttuaan talot kehittävät merkittävästi koko Mannerheiminkadun ja radan välisen alueen ilmettä Matkakeskuksen länsipuolella.

 

Tatu Tuominen (s. 1975) on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka teokset käsittelevät arkkitehtuuria, asumisen ideaaleja ja muistia.

 

KUVA

Arkkitehtipalvelu