ARTISTI

Teemu Mäenpää

VALMISTUMISVUOSI

2017

INFO

Kuvataiteilija Teemu Mäenpää toteutti teoksen Espoon Karakallioon. Karakallion teoksen toteutus oli poikkeuksellisen kokonaisvaltainen. Mäenpää muutti aluksi Karakallioon viikoksi asumaan ja tutustuu alueen asukkaisiin sekä tunnelmaan. Hän valokuvasi paikallisia ihmisiä ja löysi tätä kautta teokselleen sopivan teeman.

 

Teemu valitsi teoksensa aiheeksi pariskunnan, joka aikoinaan muutti kyseiseen taloon sen ensimmäisinä asukkaina. Pariskunta asuu talossa edelleen yhdessä. Teemu Mäenpään erityislaatuinen, lämpöä ja lähimmäisenrakkautta huokuva teos toteutettiin tiiviissä yhteistyössä karakalliolaisten kanssa.

 

Tampereelta kotoisin olevan Teemu Mäenpää on ammattitaiteilija, jolla on juuret graffititaiteessa. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007. Kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä esittäytynyt Mäenpää on kerännyt näyttelymeriittiä myös ulkomailla ja hänen töitään löytyy sekä yksityisistä että yhdistysomisteisista kokoelmista. Lisäksi Mäenpää tunnetaan useiden suurten seinämaalausten ja tilateosten tekijänä.