Spider Tag
ARTISTI

Spidertag

VALMISTUMISVUOSI

2019

INFO

Espanjalaisen taiteilijan Spidertagin neonväreillä leikittelevä valotaideteos valmistui Iisalmen Savonkadulle osana Upeart Festival 2019 -taidetapahtumaa. Valotekniikkaa uniikilla tavalla hyödyntävä ‘Interactive Neon Mural #6’ julkaistiin 1.10. järjestetyssä tilaisuudessa, jossa taiteilija sytytti teoksen valot ensimmäistä kertaa yleisölle. Samalla Spidertag kutsui kaupunkilaiset leikkiin – katsoja voi vaikuttaa interaktiiviseen teoksen värimaailmaan ja liikkeisiin valokaapeleita ohjaavan sovelluksen avulla.

 

Neonväreissä hehkuvista, joustavista valokaapeleista muodostuva ‘Interactive Neon Mural #6’ on Spidertagin kuudes teos vuorovaikutteisten valotaideteosten sarjassa, jonka aiempia toteutuksia on nähty Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Chilessä. Taiteilijanimellä toimiva Spidertag on tunnettu maailmalla juuri erikoisesta päämateriaalistaan, joka poikkeaa urbaanin muraalitaiteen valtavirrasta. Vaikutteita katutaiteen parissa pitkään työskennellyt Spidertag saa laajasti taiteen ja viihteen eri muodoista, mutta myös perinteisestä muraali- ja graffititaiteesta.

 

Savonkadulle syntynyt valotaideteos on ainutlaatuinen, sillä sitä voi myös ohjata vuorovaikutteisesti Lotus Lantern -sovelluksella, jota Spidertag pilotoi ensimmäistä kertaa Iisalmessa. Mobiililaitteeseen ladattavan sovelluksen, bluetooth-yhteyden ja teoksen yhteydessä löytyvän QR-koodin avulla katsoja voi ohjata valokaapelien värejä ja tutkia muutoksen vaikutusta kokonaisuuteen.

 

KUVAT

Spidertag ja Tommi Korpihalla