Turku
ARTISTI

Santeri Tuori

SIJAINTI

Turun ylioppilaskylä, Turku

ARVIOITU VALMISTUMISAJANKOHTA

2021

INFO

Valokuvataiteilija Santeri Tuorin japanilaisesta estetiikasta ammentava teos tulee osaksi Turun ylioppilaskylän länsipuolelle nousevaa Tyyssija-rakennuskokonaisuutta. Tuorilta tilattu teos sijoittuu ulkotilaan rakennuksen pääsisäänkäynnille. 186 uutta opiskelija-asuntoa käsittävän kokonaisuuden on määrä valmistua loppuvuodesta 2021.

 

Teoksen tilallisuudella ja sen suhteella ympäristöönsä on merkittävä rooli Tuorin taiteellisessa työskentelyssä. Ylioppilaskylään valmistuvan rakennuksen arkkitehtuuri vaikuttikin keskeisesti teoksen aiheen valintaan. Myös taiteilijan kiinnostus Japaniin ja siellä oleviin kuvataiteen traditioihin näkyvät toteutuksen taustalla.

 

Tyyssijan ovat suunnitelleet Pekka Mäki, Rauno Lehtinen ja Jani Vahala arkkitehtitoimisto SIGGE Arkkitehdit Oy:stä ja sen rakennuttamisesta vastaa Turun Ylioppilaskyläsäätiö.

 

Santeri Tuori (s. 1970) on ensimmäisiä Helsinki Schoolin taiteilijoita. Tuori tunnetaan erityisesti pohjoisista, luontoaiheisista teoksistaan. Taiteilija työskentelee valokuvan ja videon parissa.

 

KUVAT

 

Sigge Arkkitehdit