ARTISTI

Ricky Lee Gordon

VALMISTUMISVUOSI

2017

INFO

Eteläafrikkalainen taiteilija Ricky Lee Gordon maalasi muraalin Vaasan keskustaan, osoitteeseen Hartmaninkuja 2.

 

Gordon (s.1984) on kotoisin Johannesburgista, jossa hän aloitti muraalien maalaamisen vuonna 2010. Hänen teoksensa käsittelevät usein sosiaalisia kysymyksiä ja ajatusta siitä, että kaikki on yhteydessä toisiinsa. Taiteilija on kuvannut viime vuosina töissään erityisesti sorjia hevosia ja vedessä seisovia ihmisiä. Hänen tummanpuhuva tyylinsä on saanut vaikutteita klassisesta maalaustaiteesta ja luonnosta.

 

Vaasan teos ‘Rest in stillness like sky mountain lake’ käsittelee hiljentymisen ja rauhoittumisen teemoja kaupunkielämän keskellä. Taiteilija haluaa luontoaiheisella teoksellaan herättää ihmisiä huomaamaan pienistä ympäröivistä asioista kumpuavaa iloa ja kauneutta. Inspiraatiota taiteilija on hakenut vuoristomaisemista ja meditaation perinteistä.

 

Gordonin tavoitteena on luoda muraaleja, jotka puhuttelevat paikallisia ihmisiä – siksi hänen aiheensa ovat usein yleismaailmallisia, jotta katselijat voivat samaistua niihin Kansainvälisesti arvostettu taiteilija on aiemmin maalannut muraaleja maailmaan suurkaupunkeihin, muun muassa New Yorkiin, Istanbuliin ja Kathmanduun.

 

KUVAT

Riku-Pekka Lappalainen