ARTISTI

Onur

VALMISTUMISVUOSI

2017

INFO

Sveitsiläistaiteilija Onur Dinc maalasi Jyväskylän keskustaan muraalin, joka päivisin toimii näyttävänä maalauksena ja hämärän aikaan saadaan uv-valon avulla loistamaan pimeässä. Taideteos syntyi kuusikerroksisen asuintalon seinään.

 

Jyväskylän teos ottaa osaa vallitsevaan ympäristökeskusteluun. Ilmastonmuutokseen, ihmiskunnan ahneuteen ja jäätiköiden sulamiseen pureutuva teos ‘The Last Cocktail’ on jatkoa Onurin aiemmalle teokselle Uudessa-Seelannissa. Hämärän aikaan ainutlaatuinen teos saa uusia, pimeässä hohtavia ulottuvuuksia uv-valon avulla. Pimeän tullen kantaaottavan teoksen maisema muuttaa muotoaan, luonto palaa takaisin ja “cocktail-kutsut” päättyvät.

 

Onurin taiteessa surrealistiset elementit yhdistyvät realistiseen tyyliin, joka sisältää usein häivähdyksen kritiikkiä vallitsevia oloja kohtaan. Onur on maailmalla ainoita taiteilijoita, jotka käyttävät uv-maalia tämän mittakaavan muraaliteoksissa.

Sveitsin Solothurnissa asuva taiteilija on muraalien lisäksi työskennellyt perinteisen kuvataiteen ja graafisen suunnittelun parissa. Vaikutteita hän on ottanut myös teatterin puolelta.

Kokeellista tyyliä suosivan Onurin teoksia voi nähdä mm. Yhdysvalloissa, Saksassa, Islannissa ja Uudessa-Seelannissa.

 

KUVAT

John Blåfield