ARTISTI

Juan Rivas

SIJAINTI

Karakallio, Espoo

VALMISTUMISVUOSI

2019

INFO

Espanjalainen taidemaalari Juan Rivas (s. 1974) toteutti Karakallioon kiehtovan, kesäisiä maisemia toistavan teossarjan elokuussa 2019. Ympäri taidealuetta toteutetut maalaukset yllättävät erikoisilla teospinnoilla ja yksityiskohtaisella maalausjäljellä.

Taiteilija oli suunnitellut maalaavansa kymmenen teosta, mutta tekemisen into vei mukanaan – valmis teossarja koostuu 14:sta maalauksesta.

 

Rivasin oivaltavasti ympäristöön sulautuvat teokset kantavat kuvaavaa termiä maalaus paikallaan (la pintura en el lugar), ja toistavat taiteilijan silmien eteen avautuvia maisemia kuvittuen ympäristössä olevaan pintaan. Valmiin maalauksen Rivas kuvaa vasten maisemaa. Karakalliossa muun muassa sähkökaapit, erilaiset puiset ja metalliset tolpat ja pylväät sekä aita saivat pintaansa taiteilijan omaperäistä taidetta.

 

Poiketen Rivasin aikaisemmista maalaus paikallaan –teoksista, jotka säiden armoille jäätyään ovat vähitellen haalistuneet pois, on Karakallioon toteutetun teossarjan maalausten pinnat käsitelty. Teokset ovat pysyviä ja ilahduttavat vielä pitkään.

 

Karakallion teossarja on Rivasin ensimmäinen kansainvälinen teostoteutus. Vastaavia teoksia taiteilija on maalannut aikaisemmin kotimaassaan Espanjassa. Rivas toivoo jatkossakin pääsevänsä toteuttamaan taidettaan maailmalle – pienet maalaukset istuvat monenlaisiin ympäristöihin ja teosten koko ei tuo juurikaan rajoituksia toteutuspaikan suhteen.

 

KUVAT

Juan Rivas