ARTISTI

Amy Sol

VALMISTUMISVUOSI

2019

INFO

Etelä-Koreassa syntynyt, nykyään Yhdysvalloissa asuva taiteilija Amy Sol (s. 1981) toteutti seesteisen maalauksen Karakallion taidealueelle heinäkuussa 2019. Taiteilijan tyylille uskollinen teos ikuistui asuintalon päätyseinään puiden katveeseen osoitteessa Karakalliontie 14.

 

Hillityllä väripaletilla maalattu teos on hienovarainen sekoitus harmaan kylmiä ja lämpimiä sävyjä. Tunnelmaltaan satumaista muraalia kehystää kesäaikana seinää ympäröivä vehmas metsämaisema, talvella teos näyttäytyy koko komeudessaan. Taiteilijan kertomaa: ”Teos on tarkoituksellaan vähän piilossa. Sen luokse löytää, kun kulkee metsäpolkuja ja antaa katseen harhailla. Luonnostelin teoksen vasta paikan päällä ja siitä välittyy sen hetkiset tunnelmani – rauha, eristyneisyys ja hiljaisempi elämäntahti.”

 

Amy Solille muraalin maalaaminen tuuhean metsämaiseman ympäröimään kohteeseen oli miltei taianomainen kokemus. Taiteilijaa kiehtoi pohjoisen valoisan ajan kasvukausi ja luonnon monipuolisuus. Itseoppinut taiteilija on toteuttanut muraaleja lukuisille festivaaleille sekä yksittäisinä töinä maailmalla ja Yhdysvalloissa. Maalausten rinnalla Amy Sol taitaa myös kuvanveiston.

 

KUVAT

Ilkka Vuorinen