Taiteilijahaku – Jorma Hautalan muraalikokonaisuus

Toteutamme palkitun kuvataiteilija Jorma Hautalan seinämaalauskokonaisuuden Järvenpäähän heinä-elokuussa. Kahteen ilmansuuntaan levittäytyvä teoskokonaisuus koostuu neljästä kerrostalosta, joiden julkisivussa se värittää ja rytmittää tuhansien junaa käyttävien lähi- ja kaukomatkaajien sekä radanvarsitietä kulkevien taivalta päivittäin.

 

Taideteoksen toteuttamiseen kootaan neljän nuoren taiteilijan työryhmä, joka vastaa teoksen maalaamisesta kiinteistöjen julkisivuun. Työryhmään on valittu kaksi jäsentä, ja järjestämme nyt avoimen haun kaikille alle 35-vuotiaille Suomessa asuville taiteilijoille puuttuvan kahden jäsenen valitsemiseksi. Työryhmän jäsenet saavat ainutlaatuisen tilaisuuden päästä seuraamaan läheltä Hautalan prosessia merkittävässä julkisessa taidehankkeessa. Työryhmälle järjestetään vierailuja Hautalan studiolle Helsingin Kaapelitehtaalle, jossa Hautala avaa taiteellista prosessiaan ja joissa tutustutaan syvemmin sommitteluun, väriin ja suurentamiseen.

 

Taideteos on Hautalan uraa juhlistava kokonaisuus, joka on Järvenpään kaupungin virallisen 70-vuotisjuhlavuoden kärkihanke. Tammikuussa 80 vuotta täyttänyt Hautala on luonut mittavan taiteilijauran Suomessa sekä ulkomailla. Hänet on palkittu mm. lukuisissa seinämaalaus- ja grafiikkakilpailuissa vuodesta 1973 alkaen, Valtion taidepalkinnolla vuosina 1972 ja 1975, Pro Finlandia -mitalilla vuonna 1989 sekä Suomen Leijonan komentajamerkillä vuonna 2001.

Toteutusaika ja hakemukset:

Hanke toteutetaan noin 14.7.-18.8. välisenä aikana. Tarkka toteutusaika tarkentuu heinäkuun alun aikana.

 

Työryhmän jäsenille maksetaan osallistumisesta 2000€:n palkka.

 

Mukaan voi hakea vapaamuotoisella hakemuksella, johon liitetään CV. Lähetä hakemuksesi osoitteeseen taiteilijahaku@upeart.com 4.7.2021 mennessä.

Lisätietoja:

Kysymyksiä voi esittää sähköpostitse osoitteeseen taiteilijahaku@upeart.com tai soittamalla 040 702 3546 tiistaisin ja torstaisin klo 10-12 välisenä aikana 1.7.2021 asti.