Jussi TwoSevenin karhuteos valmistui Otaniemen lukion julkisivuun

Jussi TwoSevenin karhuteos Otaniemen lukiolla, kuva Ilkka Vuorinen

Jussi TwoSevenin karhuteos valmistui Otaniemen lukion julkisivuun

Taide on näyttävässä roolissa elokuussa 2019 toimintansa aloittaneen Otaniemen lukion julkisivussa. Uuden koulurakennuksen kahdelle seinälle on valmistunut ilmeikkäistä eläinhahmoistaan tunnetun kuvataiteilija Jussi TwoSevenin teos juoksevasta nuoresta karhusta. Elämää ja energiaa uhkuva taideteos on onnistunut vahvistamaan yhteishenkeä tilanteessa, jossa kaksi lukiota yhdistyy uudeksi kouluksi – Otaniemen lukioksi.

Jussi TwoSevenin karhuteos Otaniemen lukiolla
Jussi TwoSevenin karhuteos seikkailee Otaniemen lukion kahdella seinällä. Kuva Ilkka Vuorinen

Uusi Otaniemen lukio muodostuu kahdesta lukiosta, Olarin matematiikan ja luonnontieteen erityislukiosta sekä teatteri- ja medialinjan tarjoavasta Pohjois-Tapiolan lukiosta. Kun kaksi perinteikästä lukiota yhdistyy, muutos ei ole mutkaton. Opiskelijat haluttiin innostaa mukaan yhteisen lukion rakentamiseen järjestämällä heille oma työpaja muraaliprojektin aikana. Siellä molempien lukioiden opiskelijat pääsivät tutustumaan Jussi TwoSeveniin, hänen teoksiinsa ja työtapaansa sekä työstämään omia ideoitaan graffitimaalausteoksiksi taiteilijan ja kuvataiteen lehtori Sanna Ropposen ohjauksessa. Työpajassa käsiteltiin myyttistä luontoa ja mytologisia olentoja – teemoja, jotka toistuvat myös julkisivun taideteoksessa.

Jussi TwoSevenin graffitityöpaja Otaniemen lukiolla
Oppilaat työstämässä teoksiaan Otaniemen lukion graffitityöpajassa
Otaniemen lukion oppilaille järjestettiin graffitityöpaja Jussi TwoSevenin johdolla

Jussi TwoSevenin toteuttama karhuteos on syntynyt yhteistyössä rakennuttaja HGR Property Partnersin, Otaniemen lukion ja Upeart ry:n kanssa.