Taneli Stenberg ja Anetta Lukjanova

Taneli Stenberg ja Anetta Lukjanova muraali Vesitorninkatu Mikkeli Taneli Stenberg ja Anetta Lukjanova muraali Vesitorninkatu Mikkeli Taneli Stenberg ja Anetta Lukjanova muraali Vesitorninkatu Mikkeli
Upeart Festival 2019
ARTISTISIVU

anettalukjanova.com & tanelistenberg.com

SIJAINTI

Vesitorninkatu 6

VALMISTUMISPÄIVÄ

23.9.2019

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Upeart, Mikalo Oy, Pintaväri, Cramo ja Tikkurila.

INFO

Mikkelin maisemaa värittää nyt näyttävä julkinen taideteos, kun kaupungin ensimmäinen kerrostalomuraali valmistui Vesitorninkadulle osana  Upeart Festival 2019 -ohjelmistoa. Taiteilijakaksikko Anetta Lukjanova ja Taneli Stenberg maalasivat Mikalo Oy:n kerrostaloon syksyisen maiseman, jossa kaksi kärppää seikkailee talviturkeissaan, mikkeliläisiä uteliaasti kurkistellen.

“Väärät vermeet” -niminen teos pitää sisällään savolaista vitsikkyyttä, joka avautuu katsojalle pienen pohdinnan jälkeen. Mikkeliin, asuinkerrostalon julkisivuun syntyneessä muraalissa kaksi syysmaisemassa seikkailevaa kärppää on talviturkeissaan, vaikka luontoäidin mukaan turkissa tulisi vielä olla kesäväritys. Aihetta valitessaan Lukjanova ja Stenberg päätyivät lempeään luontoteemaan, joka ilahduttaisi varmimmin valtaosaa kaupunkilaisia.

Lukjanova ja Stenberg ovat toteuttaneet useita yhteisiä taideprojekteja myös aiemmin ja luontoaihe eläimineen on molemmille läheinen.

Kuvat: Heidi Kristiina