Fintan Magee

Upeart Festival 2017
ARTISTISIVU

VALMISTUMISPÄIVÄ

17.9.2017

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Helsingin kaupunki, Lähiöprojekti, Heka, Visit Finland, Australian suurlähetystö, Taike, Tikkurila, Cramo, Leinolift, Dripit.fi

INFO

Fintan Magee on australialainen taiteilija, joka tunnetaan hyvin sekä kotimaassaan että sen ulkopuolella. Useita taidealan palkintoja voittanut Fintan Magee saapui Suomeen ensimmäistä kertaa. Hän on yksi Kontulan ainutlaatuisen kolmen muraalin teossarjan toteuttajista. Australialaistaiteilijan henkeäsalpaava teos ’Balancing act’ syntyi 8-kerroksisen asuintalon päätyseinään.

Fintan Magee on ilahduttanut teoksillaan lukuisissa maissa ympäri maailman ja järjestänyt soolonäyttelyitä esimerkiksi Roomassa, Lontoossa ja Melbournessa. Hän haluaa teoksillaan sekä herättää pohdintoja maailman tilasta että hauskuuttaa ja hämmästyttää ihmisiä.

Fintan Mageen oivaltavat ja usein oikeudenmukaisuuden teemoihin pureutuvat teokset haastavat katsojan. Maalausjäljeltään horjumattomissa teoksissa leikitellään ajatuksia herättävillä näkökulmilla sekä liikutaan sujuvasti faktan ja fiktion rajamailla. Teokset sulautuvat taitavasti ympäröivään maisemaansa ja saavat katsojan pohdiskelemaan taiteen ja todellisuuden häilyviä rajoja.