Pertti Jarla - Upeart
20475
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20475,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Pertti Jarla

UPEA18

ARTISTISIVU

VALMISTUMISPÄIVÄ

24.9.2018

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Tampereen kaupunki, Visit Tampere,, Tikkurila, Pintaväri.

Category
Tampere, UPEA18
INFO

Tämän hetken suosituin suomalainen sarjakuvataiteilija Pertti Jarla on noussut koko kansan tuntemaksi huumorimieheksi Fingerpori-sarjakuvallaan. UPEA18-taidefestivaalin myötä Tampereella on toteutettu Suomen humoristisin muraalikokonaisuus. Heimo Vesa seikkailee kolmen kerrostalon julkisivulla Tesoman kaupunginosassa.

 

Ronski ja kumartelematon tyyli on tuttua Fingerpori-virtuaalikaupunkiprojektissa, jonka parissa Jarla on työskennellyt jo vuodesta 2007. Jarla ammentaa aiheensa historiasta, populaarikulttuurista, uskonnosta ja sanaleikeistä.

 

Fingerpori ilmestyy yli 30 lehdessä ja lukuisilla nettisivuilla. Sarjakuvasta on painettu useita kirjoja. Perinteisten muotojen lisäksi Fingerpori on ennenkin taittunut moneksi, kun Jarlan Fingerpori-virtuaalikaupunkiprojektia on sovitettu näyttämölle Espoon kaupunginteatterin toimesta.

 

Kuvat: Rami Marjamäki