Andrew Hem - Upeart
20470
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-20470,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Andrew Hem

UPEA18

ARTISTISIVU

SIJAINTI

VALMISTUMISPÄIVÄ

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Oulun kaupunki, Tikkurila, Pintaväri.

Category
Oulu, UPEA18
INFO

Yhdysvaltalaisen taiteilijan Andrew Hemin herkät ja eteeriset teokset ovat kuin unenomaisia muistoja, joissa voi havaita viitteita taiteilijan omasta taustasta.

 

Hem syntyi lentokoneessa, kun hänen vanhempansa pakenivat kotimaansa, Kambodžan, khmer-hallinnon kansanmurhaa. Perhe asettui hektiseen Los Angelesiin, jonka kaduilla 13-vuotias Andrew tutustui graffititaiteeseen. Siitä asti eri taidemuodot ovat olleet merkittävä osa kuvittajaksi valmistuneen miehen elämää.

 

Maailmankuulun taiteilijan teoksia on nähty mm. Los Angelesissa, Chicagossa, New Yorkissa, Lontoossa ja Zürichissä. Hem maalasi Vaasan paloaseman tornin UPEA16-taidefestivaalissa.

 

Kuva: Andrew Hem ”Misty blue” providence, Rhode Island (2017).