Rustam Qbic - Upeart
19877
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19877,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Rustam Qbic

UPEA17

Rustam QBic

ARTISTISIVU

VALMISTUMISPÄIVÄ

29.9.2017

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Sipoon kunta, Visit Finland, Taike, Tikkurila, Leinolift, Dripit.fi

Category
Sipoo, UPEA17
INFO

Venäläinen kuvataiteilija Rustam Qbic maalasi kokonaisen talon kiertävän muraalin Sipooseen. Massiivinen teos syntyi keskeiselle paikalle Nikkilään, kunnantalon viereen. Koko talon kiertävä kokonaisuus muodostuu mielikuvituksellisista hahmoista ja harmonisista maisemista, jotka ovat kuin suoraan satukirjasta. Sipoon teoksessa taiteilija halusi nostaa esiin välittämisen, kasvamisen ja oppimisen teemoja.

 

Taiteessaan Rustam Qbic yhdistelee modernin katutaiteen ja perinteisen kuvataiteen keinoja hyvin hienovaraisella tavalla. Hän painottaa etenkin tarinallisuutta sekä värisävyjen ja kuvamaailman harmonisuutta. Qbic suunnittelee teokset aina tarkasti ympäristöönsä sopiviksi. Inspiraatiota ja aiheita kunnianhimoinen venäläistaiteilija ammentaa etenkin luonnosta, kirjallisuudesta ja läheisistä ihmisistä.

 

Qbic on tunnettu ja arvostettu tekijä globaalilla urbaanin taiteen kentällä. Hänen aavistuksen sadunomaiset teoksensa esittelevät mielikuvituksellisia hahmoja ja unenomaisia paikkoja, jotka ovat herättäneet ihastusta ympäri maailman. Universaalit puheenaiheet ovat usein läsnä hänen teoksissaan.

 

Qbicin kauniita ja helposti lähestyttäviä teoksia voi nähdä mm. Venäjällä, Sveitsissä, Yhdysvalloissa ja Australiassa.

 

Valokuvat teoksesta: Suvi Suovaara