Millo - Upeart
19777
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19777,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Millo

UPEA17

Millo

ARTISTISIVU

VALMISTUMISPÄIVÄ

3.9.2017

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Jyväskylän kaupunki, Visit Finland, Taike, Tikkurila, Cramo, Dripit.fi

Category
Jyväskylä, UPEA17
INFO

Hätkähdyttävän omaperäisestä tyylistään tunnettu italialaistaiteilija Millo maalasi massiivisen taideteoksen seitsemänkerroksisen asuintalon seinään Jyväskylän keskustassa. Näyttävä muraali ’Keep me’ kuvastaa kauniilla tavalla yhteisten muistojen ja kokemusten säilyttämisen tärkeyttä.

 

Maailmaa kiertävän Millon tyyli on yksinkertaisen tunnistettava ja taidokas. Teoksissaan hän keskittyy kuvaamaan urbaaneja, pääosin musta-valkoisia maisemia piirrosmaiseen tyyliin. Teoksissa seikkailee hassulla tavalla vinksahtaneita ja sympaattisia hahmoja. Arkkitehtitaustansa takia Millo hahmottaa hyvin erilaisia tiloja ja ottaa erilaiset pinnanmuodot sekä rakennustyypit upeasti mukaan teoksiinsa.

 

Millon oivaltavia maalauksia on mahdollista nähdä Euroopan kaupunkien lisäksi esimerkiksi Thaimaassa, Marokossa, Chilessä ja USA:ssa. Suomeen Millo saapuu ensimmäistä kertaa.

 

Valokuvat teoksesta: John Blåfield.