Jani Leinonen - Upeart
19831
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19831,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Jani Leinonen

UPEA17

Jani Leinonen

VALMISTUMISPÄIVÄ

16.9.2017

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Hyvinkään kaupunki, Visit Finland, Taike, Tikkurila, Cramo, Dripit.fi

Category
Hyvinkää, UPEA17
INFO

Hyvinkäällä syntynyt kuvataiteilija Jani Leinonen toteutti uniikin, seinämaalausta ja installaatiota yhdistelevän taideteoksen vanhaan kotikaupunkiinsa. Peräti 300 neliömetrin kokoinen teos syntyi Sillankorvankadulle Hyvinkään rautatieaseman viereen.

 

Kansainvälisestikin mainetta kerännyt Leinonen on suomalainen kuvataiteilija, joka tunnetaan yhteiskunnallisesti kantaaottavista teoksistaan. Tutut hahmot ja brändit ovat usein Leinosen teosten aiheina. Taiteensa kautta Leinonen haluaa herättää ihmisiä kriittiseen ajatteluun. Hänen kritiikkinsä on huumorin värittämää irrottelua kaikkien tuntemilla symboleilla.

 

Teoksissaan Leinonen on ottanut kantaa esimerkiksi asunnottomuuteen ja ruoan eettisyyteen. Yksi hänen tunnetuista projekteistaan on nykytaiteen museo Kiasmassa järjestetty Tottelemattomuuskoulu vuosina 2015-2016.

 

Joulukuussa 2016 Leinoselle myönnettiin Suomi-palkinto merkittävästä taiteellisesta saavutuksesta.

 

Valokuvat: Tomi Salakari