Teemu Mäenpää & Kim Somervuori - Upeart
19670
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-19670,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode_grid_1200,side_area_uncovered_from_content,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1.1,vc_responsive

Teemu Mäenpää & Kim Somervuori

UPEA16

Teemu Mäenpää & Kim Somervuori

LISÄÄ TAITEILIJASTA

VALMISTUMISPÄIVÄ

18.9.2016

YHTEISTYÖKUMPPANIT

Hämeenlinnan Kaupunki, Tikkurila, Dripit.fi

INFO

Category
Hämeenlinna, UPEA16

Hämeenlinna sai vieraileviksi taiteilijoikseen kuvataiteilijakaksikon Teemu Mäenpään ja Kim Somervuoren. Taiteilijat toteuttivat muraalin Viipurintien alikulkutunneliin.

 

Tampereelta kotoisin olevan Teemu Mäenpää on ammattitaiteilija, jolla on juuret graffititaiteessa. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007. Kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä esittäytynyt Mäenpää on kerännyt näyttelymeriittiä myös ulkomailla ja hänen töitään löytyy sekä yksityisistä että yhdistysomisteisista kokoelmista. Lisäksi Mäenpää tunnetaan useiden suurten seinämaalausten ja tilateosten tekijänä.

 

Somervuori on kriitikoiden ylistämiä yksityis- ja ryhmänäyttelyitä ansioluetteloonsa kerännyt espoolainen kuvataiteilija. Somervuori valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2012. Hän toteuttaa teoksiaan seinämaalauksina, kollaaseina, kolmiulotteisina objekteina, installaatioina ja kanvaaseina. Taiteilijana Somervuori tunnetaan erilaisten maisemien muutoksien tutkijana, pintojen muokkaajana ja vastakohtien yhdistelijänä. Erityisesti teoksissa on läsnä katutaiteen maailman sekoittuminen perinteisempään korkeataiteeseen.