Teemu Mäenpää maalaa muraalin Espoon Karakallioon

Espoo saa tässä kuussa kolmannenkin muraalin, kun kuvataiteilija Teemu Mäenpää toteuttaa teoksen Karakallioon osoitteeseen Karakalliontie 1.

Karakallion teoksen toteutus on poikkeuksellisen kokonaisvaltainen. Mäenpää muuttaa aluksi Karakallioon viikoksi asumaan ja tutustuu alueen asukkaisiin sekä tunnelmaan. Hän valokuvaa paikallisia kulmia ja toteuttaa sen jälkeen viisikerroksisen asuintalon päätyyn näyttävän maalauksen. Teoksen aiheena ovat karakalliolaiset itse.

”Karakallio on loistava ja idyllinen paikka tällaisille vähän yhteisöllisemmälle muraalille. Teemu teki meille hyvän teosehdotuksen avoimen artistihakumme kautta ja päädyimme yksissä tuumin sijoittamaan tämän teoksen Karakallioon”, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

Tampereelta kotoisin olevan Teemu Mäenpää on ammattitaiteilija, jolla on juuret graffititaiteessa. Mäenpää valmistui Kuvataideakatemiasta kuvataiteen maisteriksi vuonna 2007. Kymmenissä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä esittäytynyt Mäenpää on kerännyt näyttelymeriittiä myös ulkomailla ja hänen töitään löytyy sekä yksityisistä että yhdistysomisteisista kokoelmista. Lisäksi Mäenpää tunnetaan useiden suurten seinämaalausten ja tilateosten tekijänä

Espoossa taiteillaan tälläkin hetkellä. Serbialainen taiteilija Artez aloitti viime viikonloppuna muraalin Matinkylässä osoitteessa Nelikkotie 18. Espanjalainen taiteilija Dulk maalaa kuun puolivälin jälkeen teoksen Kivenlahteen, osoitteeseen Jälkimaininki 2.

Karakallion teoksen toteuttamisessa ovat mukana Espoon kaupunki, Espoon Asunnot, Visit Finland, Tikkurila, Taike ja dripit.fi.