Smug toteuttaa jättimäisen seinämaalauksen Kotkaan

Kotkan keskustaan maalataan syyskuussa valtava taideteos seitsemänkerroksisen talon seinään. Näyttävä seinämaalaus syntyy osoitteeseen Kotkankatu 12. Teoksen toteuttaa maailmalla suurta arvostusta nauttiva australialaislähtöinen, nykyisin Skotlannissa asuva taiteilija Smug.

“Kiva saada tällainen maalaus taloyhtiömme seinään piristämään arkea ja ohikulkijoita “, kertoo Kotkankatu 12 taloyhtiön isännöitsijä Tiia Niskanen.

Kotkan teos on osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia. Teos syntyy yhteistyössä Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden kanssa.

”On hienoa, että Kotka on mukana UPEA17-festivaalissa. Maalauksen sijainti veistospromenadin ja konserttitalon välittömässä läheisyydessä tuo raikkaan lisän kulttuuriseen kaupunkikuvaamme. Smug on muraalitaiteen huippunimi ja olemme todella innoissamme, että saamme hänen teoksensa tänne Kotkaan kaupunkilaisia ilahduttamaan”, Kotkan kaupungin kulttuurijohtaja Antti Karjalainen sanoo.

Smug on tunnettu etenkin uskomattomasta kyvystään ikuistaa ihmishahmoja erilaisissa, usein humoristisissa tilanteissa. Hänen uniikki ja arvostettu fotorealistinen tyylinsä on herättänyt ihastusta ympäri maailman. Smugin hämmästyttävän yksityiskohtaisia ja valokuvamaisen tarkkoja teoksia voi nähdä Euroopan lisäksi esimerkiksi Australiassa.

Kotkan teoksen toteuttamisessa ovat mukana Kotkan kaupunki, Visit Finland, Tikkurila, Taike, Cramo ja dripit.fi.

Lisätietoa Smugista:

Facebook: https://www.facebook.com/smuggraffiti
Instagram: https://www.instagram.com/smugone

Tags: