Artez maalaa muraalin Espoon Matinkylään

UPEA17 rantautuu Espooseen! Matinkylään maalataan syyskuussa muraali viisikerroksisen talon ulkopinnoille osoitteeseen Nelikkotie 18. Usealle seinälle levittäytyvän teoksen toteuttaa lahjakas ja arvostettu serbialainen taiteilija Artez, jonka teoksia voi bongata Euroopan lisäksi esimerkiksi Intiasta ja Etelä-Amerikasta.

Artez (s.1988) asuu vakituisesti Belgradissa, mutta kiertää ahkerasti maailmaa ottaen vaikutteita erilaisista kulttuureista ja inspiroituen tapaamistaan ihmisistä.

Artezin tyyli on sekoitus perinteistä kuvituskuvaa ja fotorealismia mukailevaa kynänjälkeä. Hänen teostensa aiheet ovat viime aikoina keskittyneet mystisiin naishahmoihin ja värikkäisiin kasviteemoihin. Taiteilijana hän on tunnettu etenkin kyvystään yhdistellä värejä ja aiheita aivan erityislaatuisella tavalla.

Artezin selkeä ja tunnistettava tyyli on muodostunut vuosien työn ja intohimon tuloksena. Oman taiteellisen työnsä ohella Artez kouluttaa nuorempaa sukupolvea taiteen pariin ja järjestää taidetapahtumia kotimaassaan Serbiassa.

Espooseen taiteilija saapuu osana UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jossa toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin tapahtuma-aika on 1.–24.9.2017.

Espoon teoksen toteuttamisessa ovat mukana Espoon kaupungin kulttuurin yksikkö, Espoon Asunnot, Visit Finland, Tikkurila, Taike, Pohjanväre ja dripit.fi

Lisätietoa Artezista:

Nettisivu: http://artezonline.com/
Instagram: https://www.instagram.com/artez_online/