Ricky Lee Gordon toteuttaa muraalin Vaasan keskustaan

Eteläafrikkalainen taiteilija Ricky Lee Gordon maalaa syyskuussa ison muraalin Vaasan keskustaan, osoitteeseen Hartmaninkuja 2. Teos on osa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys.

Gordon (s.1984) on kotoisin Johannesburgista, jossa hän aloitti muraalien maalaamisen vuonna 2010. Hänen teoksensa käsittelevät usein sosiaalisia ongelmia ja ajatusta siitä, että kaikki on yhteydessä toisiinsa.

Taiteilija on kuvannut viime vuosina töissään erityisesti sorjia hevosia ja vedessä seisovia ihmisiä. Hänen tummanpuhuva tyylinsä on saanut vaikutteita klassisesta maalaustaiteesta ja luonnosta. Gordonin tavoitteena on luoda muraaleja, jotka puhuttelevat paikallisia ihmisiä – siksi hänen aiheensa ovat usein yleismaailmallisia, jotta katselijat voivat samaistua niihin.

Kansainvälisesti arvostettu taiteilija on aiemmin maalannut muraaleja maailmaan suurkaupunkeihin, muun muassa New Yorkiin, Istanbuliin ja Kathmanduun.

Vaasaan taiteilija tulee osana UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jossa toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta sekä muuta kaupunkitaidetta ja tapahtumia 14 suomalaiskaupunkiin. UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin tapahtuma-aika on 1.–24.9.2017.

Vaasan teoksen toteuttamisessa ovat mukana Vaasan kaupunki, Vaasan kulttuurikeskus, Visit Finland, Tikkurila, Taike, Cramo ja dripit.fi

Lisätietoa Ricky Lee Gordonista:

Nettisivu: http://rickyleegordon.com/
Facebook: https://www.facebook.com/ricky.l.gordon
Instagram: https://www.instagram.com/rickyleegordon/