Italialaistaiteilija Millon muraalitaidetta saadaan Jyväskylään

Hätkähdyttävän omaperäisestä tyylistään tunnettu italialaistaiteilija Francesco Camillo Giorgino eli Millo saapuu Jyväskylään syyskuussa. Hän maalaa massiivisen taideteoksen seitsemänkerroksisen asuintalon seinään. Näyttävä seinämaalaus eli muraali syntyy osoitteeseen Vapaudenkatu 65.

”Hienoa saada näin upeaa taidetta Jyväskylän keskustaan, odotamme syyskuuta ja teoksen valmistumista jo innolla”, kertoo kulttuuri- ja kehittämispäällikkö Mari Aholainen Jyväskylän kaupungilta.

Jyväskylä on 13 muun suomalaiskaupungin tavoin mukana valtakunnallisessa UPEA17-kaupunkitaidefestivaalissa.

“Mahtavaa että Jyväskylä on mukana tapahtumassamme. Haluamme tuoda korkealuokkaista taidetta monenlaisiin ympäristöihin kaikkien nähtäville. Millo on yksi kärkitaiteilijoistamme”, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris.

Maailmaa kiertävän Millon tyyli on yksinkertaisen tunnistettava ja taidokas. Teoksissaan hän keskittyy kuvaamaan urbaaneja, pääosin musta-valkoisia maisemia piirrosmaiseen tyyliin. Teoksissa seikkailee hassulla tavalla vinksahtaneita ja sympaattisia hahmoja. Millon oivaltavia maalauksia on mahdollista nähdä Euroopan kaupunkien lisäksi esimerkiksi Thaimaassa, Marokossa, Chilessä ja USA:ssa. Suomeen Millo saapuu ensimmäistä kertaa.

Jyväskylään uusia muraaliteoksia on UPEA17-festivaalin myötä tulossa kaksi.

”Tiedotamme lähiaikoina myös toisesta Jyväskylään syntyvästä, erittäin uniikista teoksesta“, Fanaris kertoo.

Jyväskylän teoksen toteuttamisessa ovat mukana Jyväskylän kaupunki, Visit Finland, Tikkurila, Taike, Cramo ja dripit.fi.

 

Lisätietoa Millosta:

Nettisivu: http://www.millo.biz
Instagram: https://www.instagram.com/_millo_