Messy Desk toteuttaa seitsemänkerroksisen muraalin Lahden Mukkulaan

Palkittu hongkongilainen kuvittaja-kuvataiteilija Messy Desk maalaa syyskuussa Lahden Mukkulaan hämmästyttävän taideteoksen. Värikäs teos syntyy Lahden Talojen omistaman seitsemänkerroksisen talon hissirakennelmaan peittäen sen kaksi sivua lähes kokonaan.

Osoitteeseen Ritaniemenkatu 5 syntyvä teos on osa valtakunnallista UPEA17-kaupunkitaidefestivaalia, jota järjestää Upeart-yhdistys. Festivaalin aikana maailman muraalitaiteen kotimaiset ja ulkomaiset kärkinimet toteuttavat ennennäkemättömiä teoksia ympäri Suomen.

”Halusimme tuoda kiinnostavaa muraalitaidetta näyttävästi esille Lahdessa ja meille tarjottiin mahdollisuutta saada korkealuokkaista kuvataidetta kiinteistöömme. Teoksen sijainti valikoitui yhdessä UPEA-festivaalin tuottajien kanssa. Pidimme kaikki parhaana vaihtoehtona Ritaniemenkadun talon massiivista hissikulmausta, jolla on teoksen kannalta kiinnostava muoto ja joka näkyy hyvin lähiympäristöön”, kertoo Lahden Talojen toimitusjohtaja Jukka Anttonen.

Lahteen syyskuun alkupuolella saapuva Messy Desk on kysytty hongkongilainen kuvittaja ja kuvataiteilija. Hänen uniikit, sarjakuvamaiset teoksensa ovat herättäneet huomiota useissa kansainvälisissä yhteyksissä. Hän on työskennellyt kuvittajana monille suuryrityksille ja osallistunut taiteilijana lukuisiin taideprojekteihin Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa.

Suomeen lahjakas taiteilija saapuu ensimmäistä kertaa. Lahteen Messy Desk työstää aivan erityislaatuisen teoksen, jossa on otettu huomioon myös lahtelaisia maamerkkejä.

”Tämä taiteilija on todellinen nouseva kyky ja hänen erityislaatuinen, uskomattoman pikkutarkka tyylinsä sopii loistavasti tähän Mukkulan kohteeseen. Tiedotamme lähiaikoina myös toisesta Lahteen UPEA17-festivaalin aikana syntyvästä muraalista”, UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris kertoo.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 pysyvää muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin teokset toteutetaan syyskuun aikana.

Mukkulan teoksen toteuttamisessa ovat mukana Lahden Talot, Visit Finland, Tikkurila, Taike, Dinolift ja dripit.fi.

Lisätietoa taiteilijasta:

http://www.meimeilee.com