Karakallio Creative -hanke käynnistyi Espoossa

Karakallio Creative -hanke käynnistyi Espoossa

Upeartin äskettäin lanseeraama Karakallio Creative -hanke elävöittää Espoon Karakallion aluetta taiteella ja tapahtumilla. Hankkeen tavoitteena on lisätä alueen elinvoimaisuutta ja herättää positiivista kiinnostusta julkista taidetta kohtaan. Karakallio Creative tulee olemaan positiivinen esimerkki siitä, miten kaupunkitilaa voidaan ajatella ja kehittää innovatiivisesti.

Taidealueen kohteena on Espoon Karakallio, Leppävaaran läheisyydessä sijaitseva 5 500 asukkaan asuinalue. Alueen rakennuskanta koostuu pääosin 1960‒1990 -lukujen välillä rakennetuista kerrostaloista. Lähivuosien täydennysrakentaminen tulee lisäämään alueen väkimäärää noin tuhannella asukkaalla. Karakallio on ihanteellinen taidealueeksi sen saavutettavan sijainnin, luonnonkauniin ympäristön ja aktiivisen asukastoiminnan vuoksi.

Heti hankkeen käynnistyttyä Karakallioon saatiin alueen ensimmäinen teostoteutus, kun argentiinalainen Pastel maalasi näyttävän kasviaiheisen muraalin Karakalliontie 5:een. Tekemisen meininki Karakalliossa on nyt saatu aluille ja jo ensimmäisen vuoden aikana toteutetaan useita erilaisia taideprojekteja. Alueen taidesisältöä suunnitellaan ja kehitetään pitkäjänteisesti usean vuoden ajan. Teostyyppien kirjo vaihtelee ennakkoluulottomasti maalauksista installaatioihin ja vihertaiteeseen.

Hanketta toteutetaan yhteistyössä Espoon kaupungin kanssa. Alueen asukasyhdistyksellä, Karakallio-Seuralla, on ollut merkittävä rooli hankkeen käynnistys- ja suunnitteluvaiheessa.

Kuvassa Pastelin teos ’No east no west’. Kuva Marko Malm.

Karakallio Creative -hankkeen verkkosivut ja some-kanavat:

www.karakalliocreative.com

FB: @karakalliocreative

IG: @karakalliocreative

Twitter: @karakalliocreat