Andrea Wan toteuttaa muraalin Rovaniemelle

Lahjakas ja omaperäisestä tyylistään tunnettu Andrea Wan maalaa syyskuussa näyttävän muraalin Rovaniemen keskustaan, osoitteeseen Valtakatu 30. Teos on osa UPEA17-festivaalia ja se maalataan viisikerroksisen asuintalon päätyseinään.

”Rovaniemi on tämän vuoden UPEA-festivaalin kohteista pohjoisin ja siksi monen kansainvälisen taiteilijan mielestä erityisen kiinnostava. Taiteilija ja teoksen paikka valikoituivat yhteistyössä Rovaniemen kaupungin kanssa”, kertoo UPEA17-festivaalin pääkuraattori Jorgos Fanaris

Kuvittaja-kuvataiteilija Andrea Wanin taidokkaissa teoksissa yhdistyvät perinteiset esitystavat ja surrealistiset vivahteet. Hänen unenomainen tyylinsä on muhinut erilaisten kulttuurien sulatusuunissa – taiteilija on syntynyt Hongkongissa, kasvanut Vancouverissa ja asuu nykyisin Berliinissä.

Wanin teoksia hallitsevat tarkat vedot, raikas värimaailma ja sadunomainen kerronta. Hän on toteuttanut muraaleja aiemmin muun muassa Vancouveriin. Wanille taide on visuaalinen matka, joka heijastelee hänen ajatuksiaan ja kokemuksiaan maailmasta.

”Teoksesta tulee todella upea lisä kaupunkimme kulttuuritarjontaan. Taiteilija saapuu Rovaniemelle Taiteidenyönä 9.9. ja aloittaa sitten teoksensa työstämisen”, Rovaniemen kaupungin kulttuurituottaja Roosa Nevala iloitsee.

UPEA17-kaupunkitaidefestivaalin aikana toteutetaan tänä vuonna yli 20 muraaliteosta 14 suomalaiskaupunkiin. Mukana on useiden kerrostalojen teossarjoja, kokonaisen talon peittävä teos sekä Pohjoismaiden korkein muraali 50 metriin kohoavissa tehdassiiloissa. Mittakaavansa vuoksi UPEA kirii jo toisena vuotenaan maailman keskeisimpien kaupunkitaidetapahtumien joukkoon. Festivaalin teokset toteutetaan syyskuun aikana.

Rovaniemen teoksen toteuttamisessa ovat mukana Rovaniemen kaupunki, Visit Finland, Taike, Tikkurila, Cramo ja Dripit.fi

Lisätietoa taiteilijasta:

andreawan.com